I september var jeg på en 15 dagers biltur igjen og gjett hvor turen gikk, joda det ble Sicilia igjen. Til tross for tre tidligere turer, hvorav to av dem var bilturer rundt øya, hadde vi lyst på en ny tur. Det ble litt roligere tempo denne gangen, men med like mange opplevelser.  Den første uken kjørte vi og siste uken tilbragte vi i Giardini-Naxos.

Jeg starter Sicilia 2010 serien med en oversikt over B&B og hoteller vi bodde på, de fleste var veldig bra og noen var “greie nok”.  Fortsatt foretrekker vi de små og personlige B&Bs som holder god standard og kan gi artige opplevelser.

Vi fløy via Brussels til Catania og landet relativt tidlig på formiddagen, hentet ut leiebilen og kjørt sydover mot Siracusa. Overnattingssted ble ikke bestemt før i siste øyeblikk, da falt valget på Ortigia i Siracusa hvor vi hadde vært tidligere men ikke fått med oss alt vi ønsket å oppleve.

ORTIGIA, SIRACUSA

B&B Armonia

B&B Armonia ligger midt i hjertet av Ortigia, et eldre ektepar leier ut hyggelige og komfortable rom og bor midt i B&Ben selv.  Det eneste aberet her er at man får vouchers til frokost til bruk på en kafeteria på Piazza Duomo. Her får man 1 stk croissant, pizza eller kake og 1 stk drikke, ingen frokost etter norsk smak.

_MG_2501

Badet på B&B Armonia, stor og romslig dusj og pent innredet.  Kan tillegge at her er det orden, mine toalettsaker som lå slengt rundt om kring sto pent oppstilt i et skap og klær lå med tellekanter.

På Ortigia er det restriksjoner på bilkjøring, man må parkere på en stor parkeringsplass i utkanten. Men det er ikke noe problem, det koster kun 1 Euro pr. natt og er gratis hele dagen og man kan gjerne betale flere dager i strekk.  Det er ikke noe problem å stoppe utenfor overnattingsstedet og droppe av kofferter.

DONNALUCATA

B&B Micenci ligger i en typisk badeby på sydkysten, her bor vi i en fredelig villavei bare 50 meter fra stranden.

Micenci

Rommet er ikke veldig stort, men vi har eget kjøleskap og i tillegg er det Wifi som fungerer utmerket

Micenci bad

Badet er ganske nylig oppusset og har turens beste og største dusj

Vi har det ganske behagelig i Donnalucata og blir her lenger enn beregnet, 3 netter.  Vi unnet oss en dag med avslapning på stranden før vi reiste innover på øya. Men frokosten var forferdelig, her fikk vi croissanter, søte kaker og mandelkjeks, en ørliten bolle frokostblanding, syltetøy og søt pærejuice sammen med kaffe.  Vi kjøpte oss brød og pålegg og spiste frokost på rommet før vi for høflighets skyld tok en kaffekopp i hagen.  Byen hadde ikke all verdens utvalg av spisesteder, det ble mye pizza.

PIAZZA ARMERINA

Vi forlater kysten og planlegger å overnatte i Caltagirone, men ombestemmer oss og havner istedet i Piazza Armerina. Etter å ha ringt på flere B&Bs midt i siestaen finner jeg verdens hyggeligste B&B, Umberto 33, den ligger midt i Corso Umberto, det er masse trafikk og ganske kaotisk, men denne B&Ben var en opplevelse.  Her blir vi tatt imot av Giovanni og hans kone og 10-årige datter og servert hjemmelaget kaktuskake og drikke før vi velger et av de tre tilgjengelig rommene.  Rommet er stort og komfortabelt og her er turens beste og fullstendig stillegående aircondition.

_MG_4275

Her er komfortabel seng, godt med stikkontakter så man får ladet alle duppeditter, TV, DVD og god plass til kofferter.

Frokosten får vi på kjøkkenet i etasjen over, her disker Giovanni opp med all verdens Sicilianske spesialiteter.  Mye er søtsaker men vi hinter forsiktig at vi helst ikke spiser søtt til frokost i Norge og får deilig brød. Giovanni og et fransk par deler frokost med oss og vi har en hyggelig stund på stotrende italiensk, for her beherskes ikke et ord engelsk.  Men vi kommuniserer greit allikevel.  Før vi drar tar vi turen ned til Giovannis vinbutikk nede på torget, her fikk vi flere smaksprøver kvelden før og som avskjedsgave får vi en halvflaske Nero di Avola og pistasjekaker.  Mer informasjon om Piazza Armerina kommer i eget innlegg.

_MG_4274

_MG_4287

Bedet er også komfortabelt og man kan låne føner ved behov

_MG_4288

Detalj, badet

_MG_4284

Utsikt fra den bittelille balkongen, rett ut på Corso Umberto

_MG_4293

Inngangen til B&B Umberto 33

PETRALIA SOPRANA

Neste overnatting blir i en liten fjellby i Parco delle Madonie på 1.147 moh, her finner vi et utrolig lekkert og komfortablet hotell, Hotel Residenza Petra, ganske nytt og byens eneste overnattingssted.

_MG_4637

Her kunne jeg gjerne bodd flere netter, men vi nøyer oss med en.  I tillegg til et komfortabelt rom har vi egen PC til rådighet med tilgang til Internet og TV.

_MG_4644

Badet er utrolig lekkert med alle fasiliteter

Frokosten er god på hotellet, her får vi endelig skikkelig brød selv om søtsakene selvfølgelig er på plass.  God juice har de også!  Men det blir dårlig med mat i denne byen, den eneste restauranten er stengt.  Til gjengjeld var vi alene som turister og hilste på alle byens gamle opptil flere ganger.

RANDAZZO

Etter en kjøretur over fjellet har vi problemer med å finne overnatting i Randazzo, en av byene rundt Etna.  Vi kjører rundt og speider etter B&B skilt, vanligvis finner vi disse over alt men her glimrer de med sitt fravær.  Vi ender opp på Hotel Scrivano som har sett sine bedre dager.  Her lover de at det er Wifi på rommet, men vi måtte ut på gangen for å oppnå kontakt.  Rommet er ganske slitt og det finnes ingen aircondition.  Det er et typisk “trekker” hotell, her overnatter store grupper som skal begi seg opp på Etna eller til Gole Alcantara.  Også i Randazzo har vi problemer med å finne et sted å spise på kvelden, på vår rundtur i byen så vi faktisk ikke en eneste restaurant.  Vi gir opp og spiser på hotellet og får turens verste middag.

_MG_5110

_MG_5116

Badet er på Scrivano er greit nok

GIARDINI-NAXOS

Vårt siste stoppested er Giardini-Naxos, badebyen like nedenfor Taormina, her har vi forhåndsreservert på Hotel Villa Nefele den siste uken og vi er spent på hvordan dette skal bli.

_MG_5734

Rommet er ikke veldig stort, men behagelig og god aircondition.  Utenfor finner vi en lang terrasse med stoler og bord

_MG_5737

Vi blir lovet Wifi på rommet, men får ikke kontakt og må begi oss ned i resepsjonen om vi ønsker å gå på nettet.  Det er i grunnen det eneste negative jeg kan si om Villa Nefele, jeg trivdes veldig godt her.

_MG_5739

Badet er komfortabelt

_MG_5811

Utsikt til havet og den flotte stranden

_MG_5817

Spiserommet ligger rett innenfor resepsjonen og inngangen.  Frokosten var god, her var både brød og ost i tillegg til de vanlige croissantene og søtsakene.  Resten av gjestene var stort sett russiske og ganske så spesielle.

_MG_5824

Resepsjonsområdet

_MG_5825

Villa Nefele sett fra gaten

CATANIA

Jeg sa visst at Villa Nefele var siste stopp, men vi bestemte oss for å sjekke ut en dag tidligere og ta siste overnatting ved flyplassen siden vi skulle reise relativt tidlig, levere leiebil på flyplassen og vi visste at trafikken kunne være ganske tett på morgenen.  Vi booket derfor siste natten på Hotel Miramare, et hotell som ligger i enden av flystripa.  Hotellet var ganske slitent og jeg hoppet himmelhøyt når jeg hørte det første flyet noen meter unna og tenkte at det ville bli en heftig natt.  Men rommet var ganske komfortabelt, hadde ny flatskjermtv og Wifi, selv om det var litt tregt.  Aircondition var imidlertid dårlig og det ble temmelig klamt og varmt.  Det blir et forrykende uvær og vi våger oss ikke utenfor hotellet, men middagen var overraskende god og frokosten likeså.  Det duger som flyplasshotell men ikke stort mer selv om stranden er rett over gaten.

_MG_7452

_MG_7450

Badet var slitt og luktet ikke så godt

Dette var en oversikt over stedene vi overnattet og om det går greit å få lastet inn bilder og skrive innlegg vil jeg fylle på med innlegg fra de forskjellige byene vi besøkte.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende