Forrige gang krysset vi fjellet fra vest til nordkysten og endte i Cefalú.  Cefalú ligger på nordkysten, ca. 7 mil fra Palermo, og er en gammel fiskerlandsby som nå er turistby.  Dette er et av reisemålene til StarTour.

Byen ligger flott til med en høy klippe i bakgrunnen.

Vi tok inn på hotell denne gangen, Riva del Sole, som har flott beliggenhet midt på strandpromenaden, med kort vei til byen.

Gamlebyen består av trange gater og massevis av butikker.  Det viser seg også å være godt utvalg av restauranter, en by man gjerne kan tilbringe en lengre ferie i

På stranden ligger fargerike fiskebåter

Fiskegarnet henger til tørk

Nede på havneområdet finner vi et alter

Utsikt mot byen

Klippene er godt utnyttet, her finnes restaurantvirksomhet, men i dag er bølgene for høye

Det er massevis av småbutikker i Cefalú, her skulle kanskje en viss prinsesse ha vært…..

Som vanlig bugner det av deilig frukt

Lokalbefolkningen tar det med ro

Byen er full av trange smug

Katedralen fra 1131 er et landemerke midt i byen

Denne
Figuren minner meg om noen, en skuespiller som jeg ikke kommer på navnet til

Katedralen er vakkert utsmykket

Det er iskremfestival denne helgen, Sherbeth ‘07, og det rigges til iskremboder over hele byen og underholdning på plassen mellom rådhuset og katedralen. Lørdagskvelden hører vi på Max Gazzé, Marina Rei & Paoila Turci, det er faktisk veldig bra!

Katedralen på kveldstid

Solnedgangen er vakker ved sjøen

Dessverre er vi litt uheldige med været i Cefalú de neste dagene, det regner kattunger og det nytter nesten ikke å bevege seg utendørs under bygene.

Siden det tydeligvis ikke blir noe strandvær, reiser vi videre langs nordkysten, litt på måfå.

Etter noen få kilometer stanser vi og ta noen bilder i retning Cefalú

Vi kjører gjennom Stefano di Camastra, her ligger keramikkbutikker på rekke og rad.  Se på disse hagesakene, bordplate og fuglebad.  Jeg får endelig tak i skiltet jeg har lett etter, “Attenti al gatto” – vokt deg for katten.

Hele veien fra Cefalú ser vi de Lipariske øyer, de er nærmere enn vi visste

Vi kjører til Milazzo, som har ferje til øyene, men det går ikke båter før neste dag.  Vi regner litt på det og finner ut at vi ikke har god nok tid til å ta turen ut til øyene, og setter heller kursen over fjellet, tilbake til østkysten for å slappe av noen dager.

Nordkysten var helt annerledes enn sydkysten, vi ser det best på bebyggelsen.  Husene er annerledes, preget av nyere boligområder og villaer med store hager.  Det ser ut til at folk har bedre råd på denne delen av øya.

Reisen går over fjellkjeden Monti Peloritani og ned til den vakre Alcantara dalen.  Veien er bratt og svingete, det er vanskelig å stoppe, men vi tar sjansen på å forevige disse fjellgeitene.

Utsikt til en liten landsby med kirkegård i forgrunnen

Det er grønt og fint oppe i høyden, et helt annerledes landskap enn i fjellet på den andre siden av øya

Her er også mer høstlige farger

Det begynner å bli sent på ettermiddagen og det skyer til når vi er på det høyeste, det er kaldt, kun rundt 8 grader når vi kjører gjennom Novara di Sicilia.  Men det er massevis av folk på torget og rundt i gatene, de er godt kledd i vinterklær

Endelig har vi passert det høyeste punktet og vi ser Mount Etna når vi starter nedstigningen.  Etna har også fått masse snø siden sist.

Fjellblomster

Siden det begynner å bli sent må vi skynde oss litt for å komme ned fra fjellet før det blir for mørkt.  Veien er svingete og bratt og utsikten er formidabel.  Vi passerer flere små husklynger og landsbyer som er øde og forlatt og undrer oss litt på hvorfor.  Denne fjellturen var like spektakulær som den forrige og utpå kveld når vi fram til Giardini-Naxos hvor vi overnatter.


Reiseruten

Neste innlegg blir fra noen av byene rundt Etna og helt til slutt sparer jeg vakre Taormina

Det hadde vært hyggelig om du la igjen en kommentar :)
Se også de tidligere innleggene mine fra Sicilia, under Reiseinnlegg utlandet.

Ratix.no Rating

Tips oss hvis dette innlegget er upassende