I forrige innlegg kom vi til Selinunte som også har et arkeologisk område.  Vi dropper besøk her, det er en varm dag og vi vil heller krysse øya til nordkysten.

Vi kunne kjørt motorveien til Palermo og videre til Cefalú, men velger heller småveier gjennom fjell og daler.  Her er Sambuca di Sicilia, den første større landsbyen som klamrer seg til en topp.  Det skal bli flere slike.


Sambuca di Sicilia

Like etter å ha passert Sambuca begynner vi å se konturene av landskapet vi skal kjøre igjennom.  Vi stopper på et høydedrag og tar noen bilder.  Det er bratt, vilt og vakkert.  To arbeidere driver med veiarbeid og viser meg velvillig de beste utsiktspunktene.


Stupbratt, rett ned

Så får vi øye på en landsby høyt der oppe, og vi tar en avstikker til Giuliana, en landby med 2.600 innbyggere


Her er bratte og smale gater


Utsikten er det ikke noe å si på, og som vanlig henger klesvasken ute på annethvert hus


Veien snirkler seg der nede

Vi har parkert bilen i en trang gate og går opp til noe som viser seg å være et slott fra 1300-tallet, når vi kommer ned igjen ser vi at vi står omtrent oppå trappen til rådhuset…….

……plutselig kommer det en eldre mann halsende fra en dør litt lenger nede og begynner å snakket til oss.  Vi tror han skal jage oss pga parkeringen, men vi har visst glemt at vi er i Italia.  Her bryr man seg ikke om hvordan folk parkerer.

Mannen snakker bare italiensk ispedd noen tyske gloser, men vi skjønner at han gjerne vil vise oss slottet.  Vi beklager at vi ikke har tid og han blir visst litt lei seg og inviterer hos inn for å vise oss treskjærer- arbeidene sine.  Vi blir med en tur, hilser på kona og beundrer mange flotte ting og priser han har fått. Enda en litt annerledes og uventet opplevelse.

Godt lastet, på vei til marked kanskje?

Før vi kjører ut av byen stanser vi for å fotografere utsikten igjen, og finner et esel som står bundet til autovernet

Vi kommer til en ny sukkertoppby, Palazzo Adriano.

Utenfor byen står skiltet som viser tuting forbudt, det er vanlig på Sicilia

Vi stanser for å fylle bensin og spise lunch.  Her er et lite utendørs “kapell”, midt mellom bensinstasjonen og matbutikken

Overalt ryker det, vi er usikre på om det er bråtebrann eller hva det kan være, i bakgrunnen Prizzi.

Mer vakkert landskap

En av de siste større byene vi passerer er Caccamo

Slottet er som hentet ut av et eventyr

Vi skulle gjerne ha stoppet her, men det er ennå et stykke igjen til målet

Vi stopper imidlertid på andre siden av byen også for å fotografere


Nede i dalbunnen ligger det en innsjø

Til slutt; det er mange imponerende broer på Sicilia og alle har skilt med navn og lengde, uansett hvor lange eller korte de er.

Turen tvers over øya er en fantastisk opplevelse.  Veiene er til dels svingete og bratte, på Sicilia går ikke veien utenom byen, man må tvers igjennom dem alle!  Ettersom de fleste byene på denne strekningen lå i høyden ble det mye kjøring opp og ned av svingete og bratte fjellveier, men det var verdt hver eneste kilometer, for maken til vakker natur og flotte byer har vi aldri sett før.  Vi startet i Selinunte i 9-tiden og var ikke fremme i Cefalú før i 17-tiden.

Neste innlegg blir fra den lille fiskelandsbyen og turistbyen Cefalú og turen over fjellet til østkysten.

Her er forrsten reiseruten fra vest til nord, merket med rødt

Det hadde vært hyggelig om du la igjen en kommentar :)
Flere innlegg fra Sicilia finnes under Reiseinnlegg utlandet.

Ratix.no Rating

Tips oss hvis dette innlegget er upassende