På høstens tur til Sicilia hentet vi ut leiebil på på flyplassen i Catania og satset på å finne overnatting underveis.  Planen var å prøve ut Bed & Breakfast som det er svært god dekning av på hele øya.  B&B holdt god standard til en rimelig penge og kan absolutt anbefales, mye hyggeligere enn hotell.  Vi betalte fra € 60-70 inkl. frokost for B&B og € 120 for hotell og leilighet.

Siri’s Bed & Breakfast i Fiumefreddo di Sicilia

Drives av norske Siri som har vært gift med Nino og bosatt på Sicilia i mer enn 25 år.  Vi tilbragte til sammen 5 netter her i starten og slutten på oppholdet og satte stor pris på Siri og Nino’s gjestfrihet. Her er pent oppussede rom med airconditioning og romslige bad. Frokosten (øyas garantert beste) serveres på familiens kjøkken.

B&Ben ligger midt i Fiumefreddo og fasaden yter ikke rettferdighet for innenfor den smale døren finnes komfortable rom og en patio midt i huset.  Her er også tilgang til kjøkken.  Stedet er et godt utgangspunkt for utflukter til Taormina, Catania, Etna og landsbyene i området, men skal man bo her bør man ha bil.


Bildet ble tatt etter at badet var tatt i bruk

B&B Armonia i Siracusa, ligger sentralt på Ortiga øya.  (2 netter).
Vi kom til Siracusa utpå kvelden, det var mørkt, trafikken var stor og vi var temmlig slitne.  Det anbefales å finne overnatting før mørket faller på, da skiltjungelen på Sicilia er stor og det kan være vanskelig å oppdage B&B-skiltene.

Vi måtte parkere i et parkeringshus et godt stykke unna, det kostet kun € 1 pr. natt og var gratis på dagtid.  Vi tror vi var de eneste gjestene på denne B&B’en, som ble drevet av et eldre par.  Stuepiken var iherdig, alle mine klær ble brettet sammen og lagt med tellekant i skapet og rommet ble pedantisk ryddet (vel var det noe rotete, men…..)

Frokosten var ikke noe særlig, vi fikk tildelt kuponger til en frokostrestaurant, men her ble det kun servert søtsaker og pizza.

Villa Rosa i San Leone ved Agrigento (1 natt)
Hit kom vi også etter mørkets frembrudd, vi visste ikke helt hvor vi var og det var helt tilfeldig at vi kjørte ned til San Leone.  Villa Rosa var et nydelig sted og han som driver det var veldig imøtekommende.

Nydelig oppusset bad

Vi fikk servert marsalavin etter ankomst

Her fikk vi deilig frokost

Verten var veldig stolt av disse fruktene som var krysning av clementin og grapefrukt, jeg måtte ta med meg alt han la på tallerkenen.

B&B Cuore Mio i Selinunte (1 natt)
B&B’en var full så vi fikk overnatte i en leilighet vegg i vegg.  Den var altfor stor og kostet dobbelt så mye, men igjen begynte det å bli kveld og vi orket ikke kjøre lenger.

Riva del Sole hotell i Cefalú (2 netter)
Her parkerte vi bilen og gikk en runde i byen, men fant ingen B&B-skilt.  Det var ekstremt trange gater, så fant ut at vi heller skulle sjekke ut hotellet på strandpromenaden, rett ved sentrum.

Rommene var ok, men aircondition var stengt for sesongen og det ble temmelig klamt.  Her var det også problemer med varmtvann.  Men frokosten var veldig bra.

Hotell Pozzo Greco i Giardini-Naxos (StarTour hotell) (1 natt)
Hit kom vi utpå kvelden, etter å ha kjørt over fjellet fra nordsiden.  Vi bodde i Giardini-Naxos i fjor og visste om dette hotellet, som ligger litt i utkanten.  Her var også aircondition stengt, TV fjernet og det var lekkasje i taket.  Frokosten var imidlertid god.

Ville ikke bodd her flere netter, ville blitt veldig skuffet om jeg hadde kjøpt chartertur og skulle bo her i fjorten dager.  Men de er kjent for å ha byens beste pizza.

Fortsettelse følger……. neste innlegg blir turen til Etna

Det hadde vært hyggelig om du la igjen en kommentar :)
Se også de tidligere innleggene min fra Sicilia, under Reiseinnlegg utlandet.

Ratix.no Rating

Tips oss hvis dette innlegget er upassende